-
Επιστολή του Τυρρ προς τον Λεσσέψ στην οποία συγκρίνει τη διώρυγα της Κορίνθου με τις διώρυγες του Σουέζ και του Παναμά και θέτει υπόψη του Λεσσέψ τις γεωφυσικές ιδιαιτερότητες και τεχνικές προδιαγραφές του έργου στην Ελλάδα.
-
Αντίγραφο του βασιλικού διατάγματος του Γεωργίου Α με το οποίο στις 18 Μαρτίου 1881 παραχωρήθηκε στον στρατηγό Τυρρ το δικαίωμα της διώρυξης του Ισθμού της Κορίνθου, σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα και τις υποχρεώσεις που όριζε ο νόμος της 17ης Νοεμβρίου 1869.
-
Προσωρινή απόδειξη αγοράς μετοχών της εταιρείας με επωνυμία " Societe Internationale du Canal Maritime de Corinthe".
-
Απόκομμα από τον γαλλικό τύπο, που ενημερώνει τους κατόχους 10.000 μετοχών της ελληνικής Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου για την αναγκαστική πώλησή της και για το δικαίωμά τους να εγγραφούν για 2.500 μετοχές της Νέας Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου (αναλογία νέας μετοχής προς παλιές: 1:4).
-
Απολογισμός του έτους 1881 που υπέβαλε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μάρκος Ρενιέρης στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 12 Φεβρουάριου 1882. Στη σελίδα 8 επικαλείται την εταιρεία για την τομή του Ισθμού της Κορίνθου, που σύστησε ο Λεσσέφ. Επίσης, αναφέρει το κεφάλαιο που διέθεσε η Εθνική Τράπεζα και τους λόγους της συμμετοχής της.
-
Απολογισμός του έτους 1890, που υπέβαλε ο διοικητής τηι Εθνικής Τράπεζας Π. Καλλιγάς στη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 14 Φεβρουάριου 1891. Αναφέρεται στην παραχώρηση του έργου από την προηγούμενη διεθνή Εταιρεία της Θαλασσίας Διώρυγας της Κορίνθου και στην οικονομική συμμετοχή της Εθνικής σε ομολογίες του δανείου και μετοχές της νέας ελληνικής Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου.
-
Ασπρόμαυρη, φωτογραφική αναπαραγωγή, στην οποία εμφανίζεται χαρακτικό που απεικονίζει άποψη του Ισθμού της Κορίνθου από τον Ακροκόρινθο, 1845.
-
Φωτογραφία που απεικονίζει την γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου.
-
Γνωστοποίηση ημερομηνίας εγγραφής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με επωνυμία " Διεθνής Εταιρεία θαλασσίας Διώρυγος Κορίνθου".
-
Η απεικόνιση του Ισθμού της Κορίνθου στην τακτική σειρά γραμματοσήμων «Τοπία» που εκδόθηκε το 1927. Φύλλο των 50 γραμματοσήμων και δοκίμια της παράστασης και του πλαισίου του γραμματοσήμου σε δύο χρώματα από τις φάσεις παραγωγής της Εταιρείας Γραφικών Τεχνών Ασπιώτη-ΕΛΚΑ
-
Societe du Canal de Corinthe. Δελτίο προόδου εργασιών δεκαημέρου από 1 έως 10 Απριλίου 1891 γραμμένο στη Γαλλική γλώσσα.
-
Δελτίο προόδου εργασιών δεκαημέρου από 1 έως 10 Απριλίου 1891 της Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου.
-
Δήλωση εγγραφής του Θεοδώρου Α. Βλαστού στο δάνειο του 1890 για πενήντα ομολογίες και απόδειξη κατάθεσης στο ταμείο της Εθνικής Τράπεζας 2.500 φράγκων για την πρώτη δόση.
-
Πίνακας ζωγραφικής με απεικόνιση της Διάνοιξης του Ισθμού της Κορίνθου του δημιουργού Κ. Βολανάκης.
-
Γενικός Κατάλογος των εγγραφέντων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με επωνυμία " Societe Internationale du Canal Maritime de Corinthe".
-
Ο Μανιτάκης δηλώνει πως έλαβε με εντολή του κ. Μάρκου Ρενιέρη και για λογαριασμό του στρατηγού Etienne Turr, δύο ιδρυτικούς μετοχικούς τίτλους της Διεθνούς Εταιρείας της Θαλασσίας Διώρυγος της Κορίνθου και πως έδωσε αποδεικτικό εις διπλούν.
-
Εξώφυλλα εκδόσεων της Νέας Ανωνύμου Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου που ίδρυσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1909.
-
Εξώφυλλα των εκδόσεων του καταστατικού της Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου στην Ελληνική και Γαλλική γλώσσα.
-
Εξώφυλλο καταστατικού στη γαλλική της εταιρείας με επωνυμία "Societe Internationale du Canal Maritime de Corinthe".
-
Εξώφυλλο του καταστατικού της εταιρείας με επωνυμία "Νέα Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου".
-
Εξώφυλλο της γαλλικής έκδοσης της Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου με τους προσωρινούς κανόνες ναυσιπλοΐας το 1897.
-
Εξώφυλλο της έκδοσης στα γαλλικά από το ελληνικό χειρόγραφο μελετήματος για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της διώρυγας της Κορίνθου.
-
Εξώφυλλο του κανονισμού ναυσιπλοΐας της Νέας Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου στη Γαλλική Γλώσσα.
-
Εξώφυλλο του Καταστατικού της Νέας Εταιρείας της Διώρυγος της Κορίνθου.
-
Επιστολές των διοικήσεων του Comptoir National d' Escompte de Paris και της Τράπεζας Αθηνών που δηλώνουν την πρόθεση και όρους συμμετοχής τους στο σχήμα της Εθνικής Τράπεζας ενόψει του πλειστηριασμού της διώρυγας της Κορίνθου που έγινε τον Ιούλιο του 1906.