-
Έργο χαρακτικής με απεικονίσεις της περιοχής του Ισθμού. Συγκεκριμένα απεικονίζονται: η είσοδος της Διώρυγας στον Κορινθιακό κόλπο, τομή της Διώρυγας κατά μήκος, η είσοδος της Διώρυγας στον Σαρωνικό κόλπο, κάτοψη του λιμανιού της Ποσειδωνίας, κάτοψη της Διώρυγας, κατοχή του λιμανιού των Ισθμίων, τομή της Διώρυγας κατά πλάτος, χάρτης της ανατολικής Μεσογείου με σήμανση αρχαίων και νέων θαλασσιών οδών και λεπτομέρεια της περιοχής του Ισθμού, χάρτης της ανατολικής Μεσογείου. Δημιουργήθηκε στην Γαλλία από Imprimerie Chaix.
-
Γκραβούρα όπου απεικονίζει το πλοίο "AGIA TRIAS -1810" που κατασκευάστηκε στη Ύδρα και άνηκε στον Γ. Α. Κριεζή. Είχε γαλάζια ρωσική σημαία και 68 άνδρες πλήρωμα.
-
Έγχρωμη γκραβούρα που απεικονίζει την περιοχή του Ισθμού μετά τη διάνοιξη της Διώρυγας. Σημειώνονται σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής. Με μαύρο μελάνι τομές της Διώρυγας κατά πλάτος και κατά μήκος. Δημιουργήθηκε από Imprimerie Lemercier et C* στην Γαλλία
-
Πορτρέτο Ανάργυρου Σιμόπουλου, προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου κατά την περίοδο 1902-1906.
-
Γκραβούρα με απεικόνιση πλοίου του δημιουργού Α. Κριεζή. Από τις επιγραφές προκύπτει ότι στην γκραβούρα παρουσιάζεται το Υδριώτικο πλοίο "LE SAN NICOLAOS" που αγγυροβολεί στη Μασσαλία. Φέρει ελληνική σημαία και κατασκευάστηκε το 1809 από τον Α. Βώκο.
-
Γκραβούρα που απεικονίζει το πλοίο "AGIA TRIAS" από το λιμάνι της Ύδρας στην Ελλάδα, όπου ναυπηγήθηκε το 1804. Τη νύχτα της 3ης Απριλίου 1810, ενώ βρισκόταν στις ακτές της Σαρδηνίας, δέχτηκε επίθεση από Αλγεριανούς και αφού έχασε μεγάλο μέρος του πληρώματος αγκυροβολήθηκε και μεταφέρθηκε στην Αλγερία. Ο καπετάνιος του πλοίου τραυματίστηκε σοβαρά και οι επιζώντες οδηγήθηκαν σε φυλακές.
-
Επετειακή αφίσα για τα 100 χρόνια λειτουργίας της Διώρυγας.
-
Τα εγκαίνια της Διώρυγος της Κορίνθου του δημιουργού Λ. Χαϊκάλη. Αντίγραφο του ομώνυμου έργου του δημιουργού Βολανάκη.
-
Υδατογραφία που απεικονίζει την είσοδο της Διώρυγος κατά τις εργασίες διάνοιξης. Δημιουργήθηκε από τον Π. Πρέκα.
-
Θαλασσογραφία που απεικονίζεται πλοίο σε θάλασσα του δημιουργού Γεωργίου Καραγεώργη.
-
Θαλασσογραφία στην οποία απεικονίζονται πλοία σε θάλασσα. Δημιουργήθηκε από τον Longman.
-
Θαλασσογραφία στην οποία παρουσιάζεται πλοίο σε θάλασσα του δημιουργού Λέων Καλογερόπουλου.
-
Θαλασσογραφία που απεικονίζει βάρκες σε λιμάνι του δημιουργού Τ. Γεωργίου.
-
Θαλασσογραφία στην οποία παρουσιάζονται πλοία ενδεχομένως σε κάποιο λιμάνι. Δημιουργήθηκε από Α. Περάκος.
-
Θαλασσογραφία του δημιουργού Τ. Γεωργίου. Απεικονίζει βάρκες και ανθρώπους σε καποια ακτή.
-
Θαλασσογραφία
-
Πίνακας με απεικόνιση θαλασσογραφίας του δημιουργού Owen.
-
Θαλασσογραφία που δείχνει πλοίο ανάμεσα σε κύματα.
-
Θαλασσογραφία που απεικονίζονται άνθρωποι, βάρκες σε λιμάνι ενώ στο βάθος φαίνεται μια πόλη. Δημιουργήθηκε από τον Τ. Γεωργίου.
-
Έγχρωμη γκραβούρα με 13 απεικονίσεις ιστιοφόρων πλοίων. Δημιουργήθηκε από Claude Randon, Henri-Sbonski de Passebon.
-
Πρωσοπογραφία του Ιωάννη Βαλαωρίτη, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την περίοδο 1906-1913. Δημιουργήθηκε από τον Κ. Σουλιώτη.
-
Πορτρέτο Ιωάννη Ευταξία, προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου κατά την περίοδο 1913-1916.
-
Πορτρέτο Ιωάννη Σερπιέρη, προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου κατά την περίοδο 1954-1970.
-
Λιθογραφία της Ναυμαχίας των Πατρών αντίγραφο του πίνακα του Αλταμούρα. Η Ναυμαχία Π. Πατρών έλαβε χώρα την 20 φεβρουαρίου 1822. Η Ελληνική δύναμη που αποτελούνταν από 20 πολεμικά και 5 μπουρλότα συναντήθηκε με τον αντιναύαρχο Πεπέ Αλή και τον Αιγύπτιο Ισμαήλ Γιβραλτάρην.
-
Από τις επιγραφές προκύπτει ότι απεικονίζεται η Ναυμαχία της Μεθώνης κατά την 30 Απριλίου 1825. Η μοίρα του Υδραϊκού στόλου υπό τον ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη με καπετάνιους τον Κριεζή και τον Μπελεμπίνη επιτείθεται κατά του εχθρικού στόλου των Τουρκοαιγύπτιων που ήταν αγκυροβολημένοι στην Μεθώνη. Πυρπολήθηκαν μία φρεγάτα, τρία κορβέτα, τρία διάφορα πολέμικα και τρία φορτηγά.